Cod proiect

 

 Responsabil

 Dr. Mihaela Popa

Obiective/Rezultate obtinute

Valoare faza (RON)

Reevaluarea catalogului ROMPLUS pentru perioada 2006 - 2020

Reevaluarea catalogului ROMPLUS pentru perioada 2006 - 2020


1. Obiectivul proiectului:


Reevaluarea exhaustivă a catalogului românesc de cutremure și compilarea unei baze de date primare, care să reprezinte atât un instrument pentru înțelegerea și caracterizarea seismicității pe termen lung produse pe teritoriului României, cât și o sursă de date fiabile pentru evaluarea hazardului seismic.
2. Rezultate preconizate pentru atingerea obiectivului:


Acest proiect își propune să compileze o importantă cantitate de informații istorice, disponibile în prezent (cataloage, documente vechi, informații din arhivele mânăstirilor, publicații științifice, etc.)

în vederea completării catalogului Romplus, lucrări elaborate pe baza evenimentelor semnificative, a roiurilor și secvențelor de cutremure, cataloage de cutremure elaborate în cadrul diferitelor studii sau proiecte naționale și internaționale.
Elaborarea unei baze de date cu parametrii caracteristici evenimentelor seismice analizate, sursele de informare tip catalog și cele tip document, hărți cu distribuția macroseismică, referințe despre publicațiile științifice.
3. Obiectivul fazei:


- Completarea catalogului cu evenimentele înregistrate în timpul secvențelor și a roiurilor seismice
- Identificarea studiilor publicate pentru evenimentele produse în perioada 2006 – 2020 și compararea parametrilor sursei seismice cu cei din catalogul existent.
4. Rezultate preconizate pentru atingerea obiectivului fazei:


- Completarea bazei de date cu parametrii evenimentelor conținute în catalogul ROMPLUS pentru perioada 2006 - 2020 (sursele de informare tip catalog, lucrările științifice, menționarea tipului de eveniment)
- Realizarea bazei de date cu parametrii evenimentelor seismice din perioada analizată, referințele publicațiilor științifice în care au fost analizate evenimentele din perioada de studiu

 

Citeste mai mult……

 

Termen predare:

18.07.2021